A kormány média megtalálta a bűnösöket


Arold Péter

2006-ban az akkor még ellenzékben lévő Fidesz szerint Gyurcsány és a meteorológusok tehettek arról, hogy a vihar az ünnepi tűzijáték alatt emberáldozatot is követelt. Nem szóltak előre.

2022-ben a kormány (Fidesz) úgy gondolja, hogy ezt azért már Gyurcsány nyakába nem tudják varrni, maradtak a meteorológusok.

Magyar Hang szemléje szerint a kormánypárti sajtó meg is találta a bűnbakot, akit a tűzijáték elmaradásáért felelőssé tehet: nem az időjárást, hanem az OMSZ-t.

A fél kormánybarát sajtó véresen komolyan véli úgy, hogy az OMSZ nyakába lehet varrni mindent. Nyilván. Igaz, ma már nem a dunsztos üvegben csücsülő leveli béka mászik fel a létrán és határozza meg az időjárást, de ha egy szakmai stáb úgy véli kockázatos lehet megtartani, és a felelősséget nem vállalná az esetleges következmények miatt, akkor az úgy van.

Súlyosan tévedett az OMSZ augusztus 20-ával kapcsolatban, hibás volt a meteorológiai szolgálat előrejelzése

– írta címében az Origo, amelyet szó szerint átvett címmel együtt a Magyar Nemzet. 

A cikkekre reagált az OMSZ is, Facebook-oldalukon azt írták: az augusztus 20-án délelőttig rendelkezésre álló modelleredmények, illetve az ezekből alkotott forgatókönyvek nem valósultak meg.

Hogy miért, mert az időjárás híresen ismert arról, hogy változó, vagyis kiszámíthatatlan. És ennyi.

Budapesti közélet Hangosabban, hogy más is hallja

  • Szánalmas kommunikáció, már csak a „hajrára” telik
    by Budapest on 2024.04.23. at 13:45

    Laza fröccs – avagy a hatalom dőreségei A Fidesztől elég egy kétmondatos fizetett bejegyzés Szanditól és a követők azonnal elvégzik a kiadott utasítást. A másik oldal meg csak röhög rajta. A Szánalmas kommunikáció, már csak a „hajrára” telik bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Még sem az lesz, mint amit ígértek
    by Budapest on 2024.04.23. at 11:46

    Csaknem 8000 négyzetméter nagyságú új szakrendelő, 5600 négyzetméteres piac, valamint 5300 négyzetméternyi városháza, ezen kívül mélygarázs, közösségi tér és nem mellesleg rengeteg zöldfelület – a tervek szerint ilyen lesz Zugló A Még sem az lesz, mint amit ígértek bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Illetékes elvtárs 2.
    by Budapest on 2024.04.19. at 20:02

    Szárnyas Hangya Mint arról mi is beszámoltunk Koltai Róbert úgy vélte, hogy az ócsai polgármester miatt nem léphetett fel Ócsán. Ócsa polgármestere Facebook bejegyzésében reagált a gyanúsításra és kijelentette, hogy A Illetékes elvtárs 2. bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

  • Az „illetékes elvtárs” nem kívánatos személy lett Ócsán
    by Budapest on 2024.04.19. at 07:20

    Szárnyas Hangya Koltai Róbert Jászai Mari-díjas érdemes művész rendező, filmrendező Halhatatlanok Társulatának Örökös tagja nem kívánatos személy lett Ócsán. Ócsán lett volna fellépése, de a helyi kiskirály a település polgármestere A Az „illetékes elvtárs” nem kívánatos személy lett Ócsán bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük