Erzsébetváros Budapest kulturális kerülete lehet


Fontos lépés abba az irányba, hogy Erzsébetváros Budapest kulturális kerülete legyen: a VII. kerület irodalmi ösztöndíjprogramot indított el!
Az ösztöndíjra 35 és 60 év közötti, legkevesebb két, nem magánkiadású kötettel rendelkező, magyar nyelven alkotó szépirodalmi szerzők pályázhatnak.
A kiírásban többek között szerepel még, hogy a díjazottak között a nemek aránya lehetőleg közelítse meg az 50-50%-ot. A pályázat beadásának határideje: november 6, az elnyerhető támogatás 6 hónapra, havonta nettó 160.000 Ft.
Hirdetés
A tegnapi Dohány utcai Magvető kávézóban tartott sajtótájékoztatón, Szücs Balázs kulturális ügyeket is koordináló alpolgármester hangsúlyozta, hogy ez az egyik első lépés annak érdekében, hogy Erzsébetváros Budapest kulturális kerületévé váljon.
Egy tágabb látókörből azt látszik, hogy a belpesti kerületek az idei nehéz helyzetben is keresnek lehetőségeket a művészek, alkotók támogatására: Ferencváros például a tavaszi karantén időszak alatt “karantén koncertekkel”, “karantén fellépésekkel” biztosított lehetőséget az előadóművészeknek, múlt hónapban Terézváros hirdetett meg videoklip-pályázatot zenekaroknak és könnyűzenei előadóművészeknek, most pedig Erzsébetváros tesz egy fontos gesztust a szépirodalmi szerzők irányába.