Mert csontvázak voltak, és lesznek


Arold Péter Hírek VII. kerület

27 ügyvédi irodának fizetett százmilliókat Erzsébetváros fideszes vezetése.

Mondhatnánk esnek kifelé a csontvázak a szekrényből, de az nem a mi stílusunk, inkább csak „rácsodálkozunk” azokra az információkra, amik lassan elkezdtek csörgedezni a csatornákon.

Bruttó százezer forintos ügyvédi órabér jogi konzultációért, havi 300 ezer forint a kerületi média jogi szempontú figyeléséért. Az új polgármester felmondta az elődje szerződéseit, hiszen csak a hivatal megbízásai 72 milliót vittek el tavaly, és ebben az önkormányzati cégek ügyvédi kiadásai még nincsenek is benne – írja az index.hu

Nincs ebben semmi újdonság, hiszen mindenkit etetni kell, de ami ellenérzést okoz, hogy közben a kormány mellett álló médiák folyamatosan a képviselői fizetés és az alpolgármesterek számán rágódik, mióta  itt-ott új szelek fújnak.

A 12, közvetlenül önkormányzati megbízású ügyvédnek összesen 72 millió forintot fizetett ki 2018-ban Erzsébetváros, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy ezt a kiadást mennyivel növelik az önkormányzati cégeken keresztül kifizetett ügyvédi munkadíjak, hiszen az óradíjakon felül többnyire nem volt felső keretösszeg sem meghatározva a szerződésekben. Annyi az alapszerződések alapján látható, hogy biztosan lényegesen nőnek az összegek.

MINDEZEK ALAPJÁN AZ ÖNKORMÁNYZAT ÜGYVÉDI KÖLTSÉGEI BŐVEN TÖBB SZÁZMILLIÓ FORINTOS KIADÁST JELENTHETTEK ÉVENTE.

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük