Lelkes Ásványbörze


A 14. Lelkes Ásványbörzét a MOM Sportban rendezik február 25-26-án, a családi programon ásványok, drágakövek, ősmaradványok, kész ékszerek, ékszerkészítési alapanyagok, valamint különböző dísztárgyak 100 hazai és külföldi kereskedőnél, 2000 négyzetméteren várják az érdeklődőket – olvasható a szervezők pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

    Mint írják, a 14. Lelkes Ásványbörzére látogatókat egyebek mellett olyan programok várják, mint drágakő-határozás, kreatív játszóház, UV-lámpás ásványbemutató, üvegfestés, homokkép, szerencsefa-készítés, valamint szakmai előadások.
    A felnőttek a tudományos élet jeles képviselői által tartott geológiai és ásványtani előadásokon vehetnek részt, valamint 3D vetítés részeként tehetnek virtuális sétát a világ leghíresebb barlangjaiban. Az ismeretterjesztő programot a világító ásványok interaktív bemutatója követi.
    A gyerekeket az ásványbörzén a földtudományos játszóház is várja, ahol geológiai és az ásványtani ismereteket szerezhetnek játékos, interaktív foglalkozások részeként.
    A tájékoztatás szerint a rendezvényen bemutatják az Év ásványa és az Év ősmaradványa szavazás 2023-as nyerteseit, az antimonitot és a borostyánt. Az ásványbörze látogatói számára ezúttal is lesz ingyenes drágakő-meghatározás.
    A 14. Lelkes Ásványbörzét az ásványbörze első, szombati napján 10 és 19 óra, vasárnap pedig 10 és 18 óra között tekinthetik meg az érdeklődők. Bővebb információk a programról a www.asvanyborze.hu weboldalon találhatók – áll a közleményben.

MTI


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük