A szavazás érvénytelen, de….


Erzsébetváros Önkormányzata köszönetét fejezi ki mindazok számára, akik véleménynyilvánításukkal segítették a városvezetés munkáját.

2018. február 18-án este lezárult Budapest Főváros VII. kerületében kiírt helyi népszavazás a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásával kapcsolatban, melyet a helyi képviselő-testület kezdeményezett. A reggel 6 órától este 19 óráig tartó szavazáson az erzsébetvárosi választópolgárok 15,89 %-a járult az urnákhoz, összesen 6918 fő adta le a szavazatát.

A népszavazási adatokat alapul véve megállapítható, hogy a referendum nem tekinthető érvényesnek, mivel a 43520 szavazásra jogosultnak kevesebb, mint a fele adta le szavazatát, akik közül 4572 fő az éjféli zárórára voksolt, míg 2316 fő az éjfél utáni nyitva tartás mellett foglalt állást, 30 szavazat érvénytelen volt.

Az érvénytelen népszavazás ellenére az önkormányzat továbbra is fel kíván lépni a vendéglátóhelyek és a turisták okozta problémák megoldása érdekében és tovább kívánja növelni az itt lakók nyugalmát biztosító támogatások, pénzügyi források és intézkedések kereteit. Mindezeken túl a városvezetés olyan törvényalkotást fog kezdeményezni, amely az itt lakók életkörülményeinek további javulását, védelmét és biztonságát segíti elő. Erzsébetváros jövője a pártpolitikát felülíró közös ügy, ezért a városvezetés számít valamennyi párt és a helyi lakóközösségek képviselőinek konstruktív együttműködésére az itt élők érdekét és nyugalmát szolgáló további döntések előkészítése és meghozatala során.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük