Janikovszky Éva

Janikovszky Évára emlékeztünk


A Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, szerkesztő, Erzsébetváros Díszpolgára, Janikovszky Éva éppen ma lenne 95 éves.

Ebből az alkalomból Dr. Oláh Lajos, Terézváros és Erzsébetváros országgyűlési képviselője, Niedermüller Péter polgármester, Ujvári-Kövér Mónika alpolgármester, Borbélyné Bárdi Zsuzsanna alpolgármester, Dr. Kispál Tibor alpolgármester, Szücs Balázs alpolgármester valamint az írónő fia, Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó tulajdonosa közösen helyezték el megemlékező koszorúikat az írónő szobránál.

Az alkotás a 2019-ben átadott, egyelőre még névtelen, Kazinczy utca, Dob utca és Nagy Diófa utca által határolt parkban áll. A szobor Zsemlye Ildikó Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész alkotása az írónőt fiatalkorában, kezében nyitott könyvvel jeleníti meg.


Az esemény után Borbélyné Bárdi Zsuzsanna, Dr. Kispál Tibor és Szücs Balázs Janikovszky János kíséretében a Bajza utca 8. számú házhoz mentek, amelynek harmadik emeletén közel ötven éven át lakott a népszerű alkotó. A ház falán álló emléktáblán szintén elhelyezték az önkormányzat koszorúit.

További híreink