Lámpás 92

Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány


Kiléptető lakásokról köt megállapodást Erzsébetváros önkormányzata.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány neve nem ismeretlen az Erzsébetvárosiak számára. Az Erzsébet Családok Átmeneti Otthonában 2015 óta kaphatnak, védelmet, segítséget az otthontalanná vált családok, a válsághelyzetben lévő, bántalmazott, vagy várandós, illetve szülészetről kikerült anyák. Az otthonban sokan kezdték már újra az életüket, az Alapítvány munkatársainak segítségével.

Hirdetés

Duguláselhárítás VII. kerület


Erzsébetváros önkormányzata ezt a munkát támogatná a továbbiakban is. Ennek érdekében, megállapodást köttetik az Alapítvánnyal. Ennek célja, hogy azoknak a kerületi családoknak, amelyek rászorulnak, ne engedje el a kezét az Alapítvány azután, hogy kikerültek a családok átmeneti otthonából. Az ehhez szükséges rendeletmódosítással lehetőség nyílna a szervezet részére kiléptető lakásokat létrehozni, az önkormányzat által biztosított önkormányzati ingatlanokból.

Ezekben az ellátott családok számára – legfeljebb másfél évig – kedvezményes lakhatást, és ha az önálló életvitel fenntartása érdekében szükséges, szociális munkát biztosít az Alapítvány. Hogy kik élhetnek a lehetőséggel, arra a családok átmeneti otthona szakemberei tesznek javaslatot, a szakmai programban foglaltak alapján.


Reméljük, hogy az így megnyíló lehetőséggel visszaadhatjuk a jobb élet reményét, az sikeres újrakezdésbe vetet hitet, azoknak, akik már-már kilátástalannak tartották a helyzetüket.