Mindennél fontosabb tesztelni az embereket


Az Erzsébetvárosi Önkormányzat is hetek óta arra kéri a kormányzatot, hogy teszteljék az embereket. Szakemberek ismétlik folyamatosan: azért fontos ez, mert sokszor tünetmentes emberek is megfertőzhetnek másokat.

Teszt nélkül senki se tudhatja, hogy megfertőződött-e vagy sem. Az operatív törzs szerint viszont, nem fontos tesztelni, mert az nem befolyásolja a járvány terjedését.
Szerintünk ez a hozzáállás tarthatatlan és feleslegesen kockáztatja az emberek egészségét. Ezért a saját forrásainkból rendeltünk 2500 db gyors tesztet, hogy elsősorban a szociális és pandémiás ellátásban érintetteket megvizsgálhassuk.
Ez a tesztelés mutatta meg, hogy a Dózsa György úti idősek otthonában az egyik ellátottunk, és az egyik gondozó is megfertőződött. Ha a kormányon, az operatív törzsön múlt volna, sose derül ki erről a két emberről, hogy beteg, még most is fertőzhetnék a többi ott lakót. Így, hogy az önkormányzat elvégezte a tesztelést, lehetőség nyílik a többi gondozottól történő elkülönítésükre.
A járványügyi hatóságot természetesen értesítettük.
Szomorú, hogy egy ilyen helyzet állt elő. Viszont mindenki jobban jár azzal, ha tudomásul vesszük, hogy vannak a környezetünkben emberek, akik megfertőzhetnek másokat. Nem fogjuk homokba dugni a fejünket, és nem fogjuk elmismásolni a teszteléseket, csak azért, hogy csodás statisztikákat tudjunk kimutatni. Továbbra is mindent megteszünk, hogy minél több embert megvizsgálhassunk. Az általunk vásárolt 2500 teszttel meg fogjuk vizsgálni
– az idősotthonainkban élő gondozottakat,
– hetente újra és újra azokat a gondozókat, akik vigyáznak rájuk.
– azokat az asszisztenseket, akik a csecsemők oltásában működnek közre.
– a háziorvosainkat, és az asszisztenseiket.
– a hajléktalanokat, és a szociális munkásokat, akik velük foglalkoznak.
– a hivatal dolgozóit, akik továbbra is kapcsolatban vannak Önökkel.

Bízunk benne, hogy a kormányzat is be fogja látni, hogy ez a helyes döntés. Azt lehet olvasni, hogy jövő héttől enyhíteni fognak a korlátozásokon. Ebben a helyzetben, amikor még több ember találkozik majd egymással, sokkal fontosabb, hogy tudjuk, ki az, akit megfertőzött a vírus.

(ÖS)