Tóth Csaba és az Ő alapítványa – meleg a pite


Arold Péter

Bár Zugló nem Erzsébetváros, mégis idekívánkozik ez a cikk az előválasztásokkal kapcsolatban. Zuglóban Hadházy Ákos és Tóth Csaba között sosem volt ideális a kapcsolat, most az előválasztási beszélgetés alatt meredek témák kerültek felszínre Tóth Csaba eddigi tevékenységeivel kapcsolatban.

Tóth Csaba már Vas megyében is érdekes húzásokkal hívta fel magára a figyelmet, amikor egy nap alatt a 40 fős MSZP-s alapszervezet egy nap alatt 500 fősre duzzadt, és kiderült, hogy roma lakósoknak adtak néhány ezer forintot, csak, hogy belépjenek.

Zuglóban annyira elmérgesedett az előválasztási vita Hadházy Ákos és Tóth Csaba között, hogy még a szomszédos választókörzetben is a szocialista képviselő miatt kellett magyarázkodniuk a jelölteknek.

A Tóth Csabát támogató pártok eddig azzal védték a döntésüket, hogy a képviselő ellen csak gyanúsítgatások hangzottak el, de bizonyítékok nincsenek. De a pénteki képviselőjelölti vitán Hadházy azt mondta, hogy súlyos dokumentumokat kapott Tóthról – írja a 444.hu

A hangulat akkor vált dermesztően feszültté, amikor Hadházy arról az alapítványról kérdezte Tóth Csabát, amit a szocialista képviselő bizalmasai hoztak létre 2012-ben Zalaegerszegen. 

Pénzmosás?

Hadházy Ákos szerint az egész konstrukció arra jó, hogy Tóth Csaba el tudjon titkolni egy több százmilliós vagyonelemet, de akár az adóelkerülés vagy a pénzmosás gyanúja is felmerülhet.

„Van egy alsóhangon 500 millió forintot érő gyártelep, ahol ő – nem tisztességesen, de ügyesen – úgy intézte, hogy ez a vagyon az érdekkörébe került, teljes befolyása van erre a vagyonra, de nem szerepel sem a vagyonnyilatkozatában, sem pedig a céges adatbázisban”

Címlapfotó: APEV

mondta Hadházy a vita után a 444-nek.

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]