Az Erzsébetváros-kártya körüli csalás miatt feljelentést tett a VII. kerület


Erzsébetváros önkormányzata február 7-én feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az Erzsébetváros-kártya működtetésével kapcsolatos csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt – írta az Atv.hu.

A közlemény szerint 2019 augusztusában az Erzsébetváros Kft. és a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft. között az Erzsébetváros-kártya üzemeltetésére két évre szóló szerződés jött létre, mely 43 millió forint megbízási díjat tartalmazott. Az októberben az ellenzéki többségűvé lett önkormányzat belső ellenőrzéséből kiderült, hogy az összeget már ki is fizették.

  • Az ingyensonka, az ingyenfenyő és az almáspite-akció 73 millió forintba,
  • a propaganda 16,1 millió forintba,
  • a kártyaüzemeltetés pedig 48,1 millió forintba került a kerületnek.
  • Ehhez képest az erzsébetvárosiaknak nyújtott tényleges kedvezmény összege mindössze 15 millió forintot tett ki.
A kerület közleménye szerint az Erzsébetváros-kártya 2019-ben aránytalanul sok közpénzt emésztett fel. Tavaly – a választások évében – az önkormányzat közel 153 millió forintot költött el az Erzsébetváros-kártya működtetésére, valamint különböző akciókra.

A jelenlegi kártyarendszer alapos felülvizsgálatra szorul, annak érdekében, hogy a továbbiakban az Erzsébetváros-kártya valóban a kerületi lakosok és a helyben működő vállalkozások érdekeit szolgálja – olvasható a közleményben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük