Rendőrségi hírek

Elkapták az autó tolvajt. Kiskunhalasig vezettek a szálak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányságán 2020. május 26-án reggel egy férfi tett feljelentést, hogy az éjszaka folyamán ellopták az autóját a Verseny utcából.

A nyomozók az ellopott gépkocsira körözést adtak ki, majd forró nyomon megkezdték az elkövetők felkutatását és az autó keresését. A nyomozók a széleskörű adatgyűjtés és kamerafelvételek elemzését követően megállapították, hogy az autóval a fővárost a XV. kerület érintésével hagyta el az ismeretlen elkövető, aki egészen Kiskunhalasig vitte a lopott gépkocsit. Útja során felvezetést is kapott; társa Budapesttől egy másik autóval kísérte a tolvajt egészen egy kiskunhalasi autókereskedésig.

A VII. kerületi nyomozók tíz órával a bejelentést követően az autókereskedőnél megtalálták az ellopott autót, majd a telephely mellett egy kilazított kockakő alá rejtve a gépkocsi indítókulcsát is. A nyomozók az autókereskedőt, a 45 éves kiskunhalasi T. Attilát a telephelyen elfogták, majd előállítását követően orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök ezután azonosították a két autótolvajt a 19 éves P. Melindát és társát, a 49 éves Sz. Valentint, akik a nyomozás adatai szerint a kereskedőnek értékesítésre akarták átadni a járművet. A nyomozók a két román állampolgár ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Az erzsébetvárosi rendőrök a lopással gyanúsítható párost 2020. május 27-én délután egy ferencvárosi lakásban fogták el. A nyomozók kábítószer-kereső kutya segítségével a lakásban alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagokat találtak. Az elkövetőkkel szemben alkalmazott kábítószer fogyasztást kimutató gyorsteszt Sz. Valentinnál pozitív jelzést adott amfetamin hatóanyagra. A rendőrök lefoglalták az elkövetők által használt autót is, amelyben hiánytalanul megtalálták a lopott autóból hiányzó értékeket.

A BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a román állampolgárságú nőt és férfit lopás bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók P. Melindát, Sz. Valentint és T. Attilát kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A rendőrök a megtalált és lefoglalt autót visszaadták a tulajdonosának.

Ezt is olvassa el!
Verekedés a Síp utcában

Egy VII. kerületi szórakozóhely kidobói verhettek meg három embert Beazonosította a rendőrség azt a négy főt, akik a gyanú szerint Elolvasom

Iskolából lopott

Az erzsébetvárosi rendőrök bűnügyi őrizetbe vették azt a férfit, aki antik fényképezőgépeket és szerszámokat akart eltulajdonítani. Egy Budapest VII. kerületi Elolvasom

Lövöldözés a Magdolna utcában

Egy férfi jelentette be a rendőrségen, hogy ma este Budapesten, a VII. kerületi Magdolna utcában egy korábbi vitájuk miatt két Elolvasom

50 milliós fogás a kerületben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói 2018. december 4-én délután megjelentek egy VII. kerületi lakásnál, mert Elolvasom

Érdekel minket az ön véleménye is
KTA, könyvelés, vállalkozók számára Budapest