Nem csak a fővárosban van gond


Arold Péter

Sajnos Borsodnádasdon is bekerült az idősek otthonába a koronavírus. A település polgármestere mindent elkövet, hogy ne legyen nagyobb baj. Az esetről a település Facebook oldalán is bejegyzést tett.

Kiemelte, a felhívás inkább a település lakóinak szól, nem szeretné ha bármilyen politikai összemosás lenne a történtekből. Tiszteletben tartjuk, ezért nem kommentáljuk, csak közöljük.

A mai tájékoztatásom azzal kezdem, hogy hangsúlyoznám, ahogyan eddig is, úgy most is elsősorban a borsodnádasdi lakosságot szeretném ezen úton informálni! Sajnálatosan vannak településünktől távol élő olyan emberek, akik helyzetünket szerencséjükre nem élik meg – de soraimat és szavaimat teljesen rossz szándékkal félre értelmezik és kiforgatják, esetlegesen politikai harcokban próbálják bevetni: ettől elhatárolódok! Viszont örömmel tapasztalom, hogy Önök, borsodnádasdiak érzik azt a felelősséget, amit ebben a helyzetben tenni kell és értik amit mondunk, teszünk.

A mai napon tovább folytattuk azt a védekezést, amit eszközeinkkel, lehetőségeinktől függően meg tudunk tenni a járvány lassítása érdekében.

Fotó: Facebook

Egyeztettem az Ózdi Járási Hivatal Vezetőjével, aki jelen helyzetben a Helyi Védelmi Bizottság Elnökeként biztosított arról, hogy a járásban valamennyi hatóság és szerv kiemelten kezeli településünket, majd ismertettem számára az elképzeléseinket a védekezés mai helyi intézkedéseiről.

Több beszállítónkkal felvettük a kapcsolatot ,akik az Ünnep ellenére segítettek abban, hogy több ezer maszkot, kesztyűt és az orvosi, egészségügyi szolgálatokban használható további egyszer használatos ruhát, védőeszközöket szállítanak részünkre a jövő hét folyamán.

Ugyancsak lépéseket tettem tesztek felkutatása érdekében. Itt még bizonyosságot nem tudok mondani, mert az Ünnep megnehezíti az intézkedést.

Telefonon valamennyi önkormányzati képviselővel és alpolgármester úrral egyeztettem, és úgy döntöttünk, hogy valamennyien lemondunk egy havi illetményünkről és tiszteletdíjunkról annak érdekében, hogy vagy gyorsteszteket vagy egyéb felszereléseket vásárolhassunk belőle.

Egyeztettem a Helyi Polgárőrség Vezetőjével, aki biztosított arról, hogy a közterületeinken teljesítik a járőrszolgálatot a hétvégén- vagy ameddig arra szükség van.

Ugyancsak egyeztettem a Helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel, sőt olyan döntést hoztunk, hogy a közterületeinket, buszmegállókat rendszeres időközönként fertőtlenítik- ennek első üteme a mai napon meg is történt.

Felvettem a kapcsolatot az Idősek Otthonával, akiket biztosítottam arról, hogy maximálisan támogatjuk és segítjük őket. Megköszöntem az ott dolgozók áldozatos munkáját. Köszönettel és hálával tartozunk nekik – akik ilyen körülmények között is helyt állnak. Jelképes köszönetként a Lorenzó Pizzériával közösen 15 nagy pizzát és üdítőket ajánlottunk fel részükre. Jó egészséget és kitartást kívánunk mindenkinek.

Ugyancsak felkerestük a Háziorvosi Ügyeletünket, valamint a Helyi Polgárőrséget, akik munkáját szintén hasonlóképp köszöntük meg.

A járvány terjedésével kapcsolatosan újabb információim nincsenek, de úgy gondolom, hogy a korábban megosztottak kellő alapot szolgálnak intézkedéseinkre.

Továbbra is megkérek mindenkit, hogy a korábbi tájékoztatóban foglaltakat szíveskedjenek betartani! A hétvégén ne fogadjanak látogatókat, vendégeket, ne hagyják el otthonaikat! Ne keltsenek pánikot, mert az csak ront a helyzet kezelésén!

Reméljük, hogy minél kevesebben fertőződünk meg – és áldozatok nélkül vészeljük át ezt a kritikus időszakot!

Jó egészséget és kitartást kívánok mindenkinek!

Kormos Krisztián
polgármester

 

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS – április 12.

Tisztelt Borsodnádasdiak!

A mai tájékoztatásom azzal kezdem, hogy…

Közzétette: Borsodnádasd Város Önkormányzata – 2020. április 12., vasárnap


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük