Ellentüntetőt ütött a tüntető


Arold Péter

Elfogták és kihallgatták a rendőrök azt a férfit, aki a Fidesz csütörtök esti tüntetésén megütötte az egyik ellentüntetőt. Az BRFK tájékoztatása szerint a budapesti S. Ferenc az ellentüntetők egyik szervezőjével. 

szóváltásba keveredett, majd dulakodott. Közben a szervező kezében lévő „hangtechnikai eszköz rúdjával” a szervezőt megütötte, aki ettől nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A támadót már a helyszínen elfogták, majd garázdaság megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki – olvasható a 444.hu portálon.

Mint ismeretes, a tüntetést a kormánypárti szimpatizánsok Niedermüller Péter a VII. kerület polgármesterének az ATV-ben elhangzott szavai miatt szervezték tegnap délután 5 órára az önkormányzat épülete elé. Az elhangzott mondatok a következők voltak.

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük