Jogellenesen alkalmazza a parkolási céget


Az erzsébetvárosi önkormányzat ötéves késéssel döbbent rá, hogy egy jogellenesen alkalmazott cég üzemelteti a kerületben a parkolási rendszert – tudta meg a 24.hu.

Az évente több mint 1 milliárd forintos bevételt biztosító szerződés jogszabályi változások miatt 2012-ben elvileg megszűnt, de ez mindeddig nem tűnt fel senkinek a fideszes Vattamány Zsolt polgármester által vezetett kerületben.

2012 augusztusa óta ugyanis kizárólag 100 százalékos önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság végezhetné a parkolásüzemeltetési feladatokat, a 2009-ben szerződtetett ER-Park Kft. viszont nyereségorientált magáncég. A problémára akkor derült fény, amikor Bajkai István alpolgármester ellenzéki kérésre átvilágította a 7228 parkolóhely ellenőrzésének és fenntartásának pénzügyi hátterét.

A napokban számoltunk be arról, hogy Erzsébetvárosban Bajkai lett a Fidesz 2018-as parlamenti képviselőjelöltje. Az Orbán Viktor ügyvédjeként is fellépő Bajkai tevékenységére újabban az ellenzék is jobban odafigyel. A novemberi testületi ülésen a Párbeszéd képviselője, Szücs Balázs számon is kérte Bajkain, hogy ígérete ellenére nyár óta nem készítette el a parkolás átvilágítását. Az alpolgármester végül a kedden megtartott decemberi ülésen nyújtotta be a dokumentumot.

Bajkai előterjesztése szerint az ER-Park szerződése ellehetetlenülés folytán szűnt meg, olyan ok miatt, amelyért egyik fél sem felelős.

Forrás: 24.hu

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük